Tahir Ayne

1986 yılında Hakkari’de doğdum. 2012 yılında Akdeniz Üniversitesi Fizik Bölümünden mezun oldum. 2017 yılında ise İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Pedagojik Formasyon Eğitimimi aldım. 2018 yılında ise Waldorf Pedagojisi ile tanıştım ve seminerlere katılmaya başladım. İstanbul’da Waldorf Pedagojisi’nden esinlenen Her Çocuk Bir Evren Anaokulu’nda çocuklar ile müzik çalışmaları yaptım. Daha sonra ise Waldorf Alanya’da çalışmalarıma devam ettim.

Eğitim hayatımın yanı sıra 1999 yılından bu yana sanat çalışmalarım da devam etmekte olup eğitim ile sanatın bir bütün içinde var olması gerektiğine inanmaktayım. Müzik hayatıma 1999 yılında bağlama ile başladım. Bağlamanın yanı sıra akustik gitar, setar, santur, panduri, ukulele, pentatonik flüt vb. enstrümanlar çalarak müzik hayatına devam ettim. 2014-2019 yılları arasında ise masal anlatıcısı Judith Malika Liberman ile birlikte masal ve doğaçlama müzik üzerine 15 farklı şehirde yüzlerce sahne gösterileri yaptım. Bu sayede masalların ve hikayelerin dünyası ile daha derinden bir bağ kurdum.

Çocuk şarkıları üzerine çalışmalarım olması sebebiyle de 2020 yılında Dünya halk çocuk şarkıları ve ninnileri söyleyen Sazlambaç grubunun kuruluşunda yer aldım.

instagram: @tahirayne